Onderdelen van ons 5 jaren plan worden momenteel gerealiseerd.

December 2021 (3de klasgebouw)

Ons derde blok is af. We gaan het in januari 2022 in gebruik nemen als het nieuwe schooljaar begint.
Hierbij een kort filmpje met de 3 blokken (6 klaslokalen):

 

En we hebben alle 6 de lokalen ingelicht met schoolbanken.

     

September 2020 (3de klasgebouw)

De fundering van het 3e klasgebouw is bijna af. De planning is om dit gebouw vóór april 2021 af te maken.

augustus 2020 (2de klasgebouw)

We hebben vertraging opgelopen bij de realisatie van het 2de gebouw. Dit heeft meerdere oorzaken:

  • er lopen "high voltage" elektra kabels over het gebouw die verplaatste moeten worden (dit is ook de reden waarom we dit jaar maar één klas gaan opleveren. Dit probleem is geëscaleerd bij de verantwoordelijke minister en deze heeft toegezegd dat deze lijnen a.s.a.p.  worden verplaatst.
  • door corona zijn de scholen vanaf maart 2020 t/m september 2020 gesloten geweest

Op dit moment wordt één klaslokaal af gebouwd en we hopen dat we in januari 2021 deze klas in gebruik kunnen nemen.

Oktober 2019

De muren van het 2e dubbele klasgebouw zijn af. We zijn nu bezig om de materialen voor de dakconstructie aan te schaffen.
De hoop is het gebouw begin volgend jaar aan de community over te dragen.

April 2019

De kinderen stonden te dansen van geluk toen in april 2019 de 80 schoolbanken en de 2 bureaus's voor de leraren arriveerden.

  

December 2018

Bouw eerste klasgebouw vordert gestaag en wat is iedereen trots!

September 2018

We hebben een tijdje gewacht op het innen van schoolgeld door de community. Dit ging niet zo voorspoedig als vooraf afgesproken. We hebben een ontwerp gemaakt voor het eerste dubbele klasgebouw en deze maand zijn de jonge mannen in het dorp begonnen met het uitgraven van de fundering. Helaas hebben  we hiervoor ook 3 grote bomen moeten kappen....we hebben afgesproken tzt nieuwe aan te planten.

Campinggasten die verbleven bij FloJa Malawi,  Lennart van den Berg en Jolene van Duin (www.GoWandertheWorld.nl), maakten met hun drone een geweldig filmpje van dit lagere school project:

April 2018

Ook het 2de toiletblok (meisjes) is nu af. We hebben in dit gebouw een aparte ruimte gerealiseerd zodat meisjes zich kunnen omkleden en wassen. In Malawi is het aantal meisjes was uitvalt op school relatief groot. Een van de redenen is dat meisjes die ongesteld worden geen gelegenheid hebben om zich om te kleden c.q. te verschonen en om die reden dan maar niet meer naar school gaan. In overleg met de 'mothergroup' hebben we deze aanpassing gedaan!

December 2017

We zijn gestart met de  bouw van het 2e toiletgebouw voor meisjes. We hadden een tegenslag......de fundering was bijna gebouwd toen deze instortte.

14 zakken cement en een hoop stenen verloren. In Malawi is het niet zo dat de bouwer 'aansprakelijk' is. Sterker nog als mensen spullen van je lenen en deze gaan stuk ben jijzelf de dupe. Maar goed we hebben ons verlies genomen en zijn opnieuw gestart.. Planning is dat begin maart het gebouw af moet zijn.

Oktober 2017

Het eerste toiletblok is (bijna) af. We moeten alleen nog de deuren plaatsen. Dit gaat maandag gebeuren. Wat is de community trots en ook de (onder)minister van Onderwijs is al langs geweest. Ook hij was vol lof !

Juni 2017

Vandaag 18 juni zijn ze begonnen met de fundering en de vloer. De komende weken worden hierop de 8 toiletten gebouwd en wordt er een privacy muur omheen gebouwd.

Mei 2017

De "Ngara community" is begonnen met het bouwen van het eerste toiletgebouw (8 toiletten).
Het grote gat is gegraven en de kelders zijn gerealiseerd.